Welke opleiding past bij mij?

Welke opleiding past bij mij?

Wanneer het tijd is om de (vervolg) studie te kiezen lopen veel jongeren en volwassen vast. Je wil namelijk wel iets hebben wat je gemotiveerd kan houden, wat je leuk vindt maar ook iets waar je daadwerkelijk je beroep van wil maken. Kortom het kiezen van een opleiding is niet zo gemakkelijk als je zou denken. Zorg dus ook dat je ruim voor je de keuze moet maken al ervaring op doet in de gebieden waar jouw interesses liggen, er zijn niet voor niets snuffel stages waarbij je een korte periode mee draait.

Wanneer je denkt dat je hart bij de zorg ligt maar je nog niet goed weet welke zorg kan je er ook voor kiezen om vrijwilligers werk te doen. Zo kan je bijvoorbeeld vrijwilliger worden in een bejaardentehuis of vrijwilliger in de gehandicaptenzorg. Wanneer je meedraait als vrijwilliger zal je vast niet ieder aspect van de baan mee krijgen aangezien je dan nog geen gediplomeerd verzorger of begeleider bent maar je kan wel een beetje de sfeer van het werk proeven plus je doet goed werk door je steentje bij te dragen waardoor je dankbaar werk levert.

Niet alleen in de zorg kan je vrijwilliger worden maar ook vele andere branches staan open voor vrijwilligers. Uiteraard hoef je niet persé vrijwillig aan de gang, sommige branches hebben in de vakantieperiode een helpende hand nodig of kan je gewoon als bijbaantje aan het werk. Op die manier kan je er ook achter komen of het werk bij je past en zo de opleiding starten met voorkennis van het vak.

Reacties zijn gesloten.