Op zoek naar een goede executive search professional?

Op zoek naar een goede executive search professional?

Wanneer er binnen je bedrijf een vacature openstaat voor een belangrijke rol kan dat een behoorlijke zoektocht opleveren. Iemand vinden op dit gebied is namelijk een stuk lastiger dan het vinden van normale werknemers: waar je daar eerder let op de competenties en eigenschappen van een persoon zijn deze bij hogere rollen in het bedrijf vaak onderstelt. Hierdoor focust de zoektocht van een search executive zich veel meer op een groter beeld dat een potentiële kandidaat met zich meedraagt: welke visies voor het bedrijf heeft de persoon in kwestie bijvoorbeeld?

Een professional in de hand nemen

Het kan in deze zoektocht dan ook een erg goed idee zijn om een professional te zoeken die verstand van zaken heeft. Executive search professionals richten zich er namelijk op om mensen te zoeken die geschikt zouden zijn voor hogere functies binnen een bedrijf. Dit doen zij vaak door gebruik te maken van een extensief en betrouwbaar netwerk dat zij door de vele jaren hebben opgebouwd, waardoor zij beschikken over een pool van kandidaten die veel specifieker aansluit bij de mensen die jij zoekt. Hierdoor is de kans veel groter dat je snel een goede match voor de vacature vindt!

Wat onderscheid een goede executive search professional?

Binnen deze markt zit er echter een behoorlijk verschil tussen de professionals, zowel in werkwijze als in kwaliteit. Het is daarom een goed idee om op zoek te gaan naar een bedrijf dat qua werkwijze aansluit op de werkwijze die jij voor ogen hebt. Daarnaast is het belangrijk dat deze bedrijven een uitgebreid netwerk hebben, wat vaak over vele jaren is gebouwd. Bij bedrijven die al langer meegaan, zoals bijvoorbeeld De Vroedt en Thierry, kun je er dan ook van uitgaan dat hun netwerk zeer stevig en solide is. Dit vergroot de kans op een goede match enorm!

Reacties zijn gesloten.