Gebruik van foam guns voor je auto

Gebruik van foam guns voor je auto

Een foam gun is een hoofdbestanddeel van de autoreiniging industrie. Ze worden gebruikt om auto’s met zeepsop te coaten, maar ze kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals voorweken tussen wasbeurten en het maken van schuimparty’s op autoshows, opritten en feesten. Hier zijn manieren waarop je je nieuwe foam gun kunt gebruiken als alternatief voor conventionele wasmethoden.

Gebruik het om je motor schoon te maken

Het gebruik van een foam gun om je motor schoon te maken is een geweldige manier om roest en vuil te verwijderen dat zich in de loop van de tijd heeft opgehoopt. De schuimige zeepoplossing komt in de hoeken en gaten van je motor en maakt vuil los dat daar vast kan zitten. Als je bijvoorbeeld het koelsysteem van je auto reinigt, gebruik dan een foam gun dat is gevuld met een antivriesoplossing. Dit voorkomt corrosie op alle oppervlakken waar dit in de toekomst lekkage kan veroorzaken.

Gebruik het om je wielen schoon te maken

Je kunt een foam gun op twee manieren gebruiken om je wielen schoon te maken. Je kunt het rechtstreeks op een wiel spuiten en een paar minuten laten intrekken, zodat de zeep vuil en vet van alle oppervlakken van het wiel kan losweken. Deze techniek is het meest geschikt om vuil remstof van je wielen te verwijderen. Dit werkt niet zo goed als je in kleine ruimtes wilt komen, zoals tussen spaken of rond klepstelen. De tweede methode houdt in dat je wat zeep op met water gedrenkte lappen sproeit en vervolgens elke afzonderlijke spaak afveegt totdat ze schoon zijn. Dit is perfect om in kleine spleten te komen waar vuil zich graag verbergt, hoewel het langer zal duren voordat alles schoon genoeg is.

Gebruik het om het interieur van je auto schoon te maken

Je kunt een foam gun gebruiken om het interieur van je auto schoon te maken. Het is goed voor het reinigen van je stoelen, voorruit, dashboard en deurpanelen. Je kunt het zelfs gebruiken voor het reinigen van de bekleding en vloerbedekking. Als je vloermatten in je voertuig hebt, kun je deze ook schoonmaken met een foam gun.

Gebruik het om je lakwerk te beschermen

Een foam gun helpt je je lakwerk te beschermen door het voorzichtig schoon te maken en af ​​te spoelen. Dit is vooral handig wanneer je je auto wast, omdat het helpt voorkomen dat er swirls op het oppervlak van de autolak ontstaan. Gebruik bij het wassen van een auto een zachte microvezeldoek om zeepsop op het oppervlak aan te brengen en was vervolgens met kleine cirkelvormige bewegingen. Spoel eventuele zeepresten af ​​met schoon water voordat je meer zeep toevoegt met een foam gun. Gebruik een extra prothesetandenborstel of een andere zachte borstel om insecten en teervlekken van het lakwerk te verwijderen. Voor hardnekkige vlekken, zoals vogelpoep of sap van een boomtak die tijdens een rit door het bos op je auto zijn gevallen, spuit je ze eerst met warm water voordat je zeep aanbrengt en schrob je ze voorzichtig weg met een zachte borstel.

Reacties zijn gesloten.