Beste internetverbindingen voor thuis

Beste internetverbindingen voor thuis

Er zijn veel manieren om verbinding te maken met het internet, en elk heeft zijn voor- en nadelen. Als je probeert te achterhalen welk internet thuis bij je past, volg dan de onderstaande gids.

Glasvezel internet

Glasvezel internet is de snelste, meest betrouwbare, veiligste en meest stabiele internetverbinding die je in huis kunt hebben. Glasvezelverbindingen kunnen snelheden tot 1 Gbps (1.000 Mbps) leveren. Het biedt een snelle en betrouwbare internetervaring die kan worden gebruikt om te gamen of films te streamen. Glasvezelverbindingen bieden betere snelheden dan DSL-verbindingen omdat ze gebruik maken van kabels van glas of plastic in plaats van koperdraden. Het resultaat is snellere gegevensoverdracht over lange afstanden zonder de signaalsterkte zo snel te verliezen als bij traditionele koperdraad. Glasvezelkabels zijn niet alleen sneller dan DSL-verbindingen, maar hebben ook een lagere latentie. Dit maakt ze ideaal voor online gaming en video chat toepassingen zoals Skype of FaceTime. Wil je dit type internet? Dan moet je glasvezel vergelijken bij verschillende providers.

Kabel internet

Dit is het meest voorkomende type verbinding en is eenvoudig in te stellen. Maar het kan soms traag zijn, vooral als er veel mensen het tegelijkertijd gebruiken. Terwijl kabelaanbieders hun netwerken voortdurend upgraden en de snelheden verbeteren, zijn ze niet zo snel als glasvezelverbindingen. Wat geen enkele andere provider je kan bieden, is de betrouwbaarheid van hun service. Kabelbedrijven bestaan ​​al tientallen jaren en hebben hun formule kunnen perfectioneren om klanten een geweldige klantenservice te bieden.

DSL-internet

DSL is een soort breedband internetverbinding. Het staat voor Digital Subscriber Line en maakt gebruik van koperen telefoonlijnen om je te voorzien van high-speed internettoegang. DSL is vaak langzamer dan andere soorten internetverbindingen, maar het is nog steeds de meest beschikbare optie.

Vast Draadloos internet

Vast draadloos internet is een type internetverbinding die gebruik maakt van een verbinding van een antenne naar internet. Het is een geweldige optie voor landelijke gebieden die niet worden bediend door DSL, kabel of glasvezel. De snelheid en kosten worden bepaald door middel van hoe ver je van de antenne bevindt en hoeveel gebruikers deze tegelijkertijd gebruiken. Vast draadloos is over het algemeen duurder dan andere soorten internetverbindingen, maar het biedt een alternatief wanneer geen van deze opties beschikbaar is in jouw regio.

Satelliet internet

Satelliet-internet is de minst voorkomende van alle internetverbindingen, maar het is nog steeds een goede keuze als je in een gebied woont waar bekabelde of draadloze breedband niet beschikbaar is. Satelliet internet is duur en traag. Dit betekent dat het een slechte keuze is voor de meeste mensen die hun verbinding willen gebruiken voor werk of entertainment.

Internet garantie bij Breedbandwinkel

Breedbandwinkel doet er alles aan om samen met je nieuwe provider je overstap of aansluiting zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar als je huidige of nieuwe provider een fout maakt voordat je nieuwe abonnement ingaat, biedt hun “gratis internet garantie” je een uitweg. Dit zorgt ervoor dat je niet zonder internet zit gedurende de tijd die nodig is om over te schakelen of te verbinden. Als je het nodig hebt, sturen ze je binnen 24 uur een gratis 4G wifi-apparaat. Het 4G wifi-apparaat is een kleine router die een draadloos 4G-signaal omzet in een wifi-verbinding. Dit betekent dat maximaal acht mensen tegelijkertijd kunnen internetten op apparaten als laptops, smartphones en tablets. Je krijgt een databundel van 50 GB om je te helpen de tijd door te komen totdat je nieuwe abonnement arriveert.

 

Reacties zijn gesloten.